Privacy & Cookies

PRIVACY & COOKIES

CAPBUDDIE respecteert de privacy van eenieder van wie persoonsgegevens door CAPBUDDIE worden verwerkt, waaronder in het bijzonder begrepen die van bezoekers en gebruikers van de website www.capbuddie.com hierna aangeduid als ‘de website’. CAPBUDDIE acht de zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. CAPBUDDIE zal uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016).

CAPBUDDIE verwerkt persoonsgegevens die u zelf verschaft aan CAPBUDDIE, zoals bij:
– Telefonisch of mailcontact;
– Het aangaan van een overeenkomst met CAPBUDDIE met betrekking tot de levering van producten, of uw verzoek tot het sluiten van zodanige overeenkomst;
– Het versturen van een bericht middels het contactformulier of de huidige of toekomstige WhatsApp of chatmodule op de website;
– Het inschrijven voor en de ontvangst van nieuwsbrieven.

De persoonsgegevens die u aan CAPBUDDIE verstrekt, worden verwerkt voor de doeleinden waarvoor u deze hebt opgegeven en voor het overige zoals beschreven in deze privacy policy.

Indien u voor bijvoorbeeld vragen of klachten persoonsgegevens aan CAPBUDDIE verstrekt, worden deze door CAPBUDDIE uitsluitend gebruikt om uw verzoek te kunnen behandelen. Indien u een overeenkomst met CAPBUDDIE hebt gesloten, worden de door u in opgegeven persoonsgegevens gebruikt om de betreffende overeenkomst te kunnen uitvoeren.

In het kader van de uitvoering van een tussen u en CAPBUDDIE gesloten overeenkomst, kunnen de door u opgegeven persoonsgegevens worden gedeeld met derden indien en voor zover dat nodig is in verband met de betrokkenheid van deze derden bij de uitvoering van de betreffende overeenkomst. Het gaat hier bijvoorbeeld om uw naam en adres die worden gedeeld met een post en vervoersbedrijf die in opdracht van CAPBUDDIE de door u aangeschafte producten aflevert op het met u overeengekomen afleveradres, of om uw betaalgegegevens die met een externe betaalprovider worden gedeeld als u via de website de betaling voor de bestelling verricht.

Indien u zich uitdrukkelijk voor de ontvangst van nieuwbrieven hebt aangemeld, zal CAPBUDDIE de in het kader daarvan door u opgegeven persoonsgegevens uitsluitend verwerken om u de gevraagde nieuwsbrieven te kunnen versturen. U kunt zich voor de verdere ontvangst van nieuwsbrieven uitschrijven op de daartoe in de betreffende nieuwsbrieven aangegeven wijze.

Bovenstaande verwerking van persoonsgegevens is volgens de wet toegestaan op de grond dat u daarvoor impliciete of expliciete toestemming hebt gegeven, dan wel op de grond dat de verwerking noodzakelijk is om uitvoering te geven aan een tussen u en CAPBUDDIE gesloten overeenkomst of aan uw verzoek tot het sluiten van zodanige overeenkomst. “Overeenkomst” moet in dit kader ruim worden opgevat. Zo wordt uw eventuele inschrijving voor de ontvangst van nieuwsbrieven ook als “overeenkomst” aangemerkt.

Daarnaast verwerkt CAPBUDDIE persoonsgegevens indien en voor zover dit op grond van een wettelijk voorschrift of gerechtelijk bevel noodzakelijk is, alsook op de zogenoemde rechtsgrond ‘gerechtvaardigde belangen’. Onder gerechtvaardigde belangen worden bijvoorbeeld begrepen het opsporen van (pogingen tot) onrechtmatige en/of strafbare gedragingen gericht tegen CAPBUDDIE of derden, bijvoorbeeld in verband met het gebruik van de website. Ook worden onder gerechtvaardigde belangen begrepen het verwerken (waaronder het opslaan mede begrepen) van uw persoonsgegevens door de hostingprovider van CAPBUDDIE om de website en e-mailvoorzieningen van CAPBUDDIE te kunnen exploiteren, het delen van uw persoonsgegevens met een boekhoud-/administratiekantoor om de administratie en boekhouding van CAPBUDDIE te kunnen verzorgen en de exploitant van het door CAPBUDDIE gebruikte boekhoud-/administratieprogramma; deze ontvangt middels het boekhoud-/administratieprogramma op geautomatiseerde wijze persoonsgegevens voor zover dat in het kader van de administratie en boekhouding van CAPBUDDIE noodzakelijk is.

CAPBUDDIE slaat uw persoonsgegevens op binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”). Het kan echter voorkomen dat bepaalde persoonsgegevens die CAPBUDDIE verzamelt, worden doorgegeven aan of opgeslagen buiten de EER omdat een externe dienstverlener van CAPBUDDIE daar gevestigd is. Wanneer hiervan sprake is, draagt CAPBUDDIE er zorg voor dat de verwerking van uw persoonsgegevens buiten de EER gebeurt op een veilige en rechtmatige wijze. CAPBUDDIE zal in dat verband dan ook de noodzakelijke stappen ondernemen om te garanderen dat uw persoonsgegevens voldoende worden beschermd.

In alle gevallen geldt dat uitsluitend daartoe geautoriseerde medewerkers van CAPBUDDIE toegang hebben tot uw persoonsgegevens en uitsluitend voor zover dat nodig is ter uitvoering van de aan hen opgedragen taken. Dit geldt ook ten aanzien van derden aan wie CAPBUDDIE persoonsgegevens verstrekt zoals hierboven beschreven. CAPBUDDIE zal uw persoonsgegevens onder geen beding verkopen. De personen die onder verantwoordelijkheid van CAPBUDDIE vallen, evenals door CAPBUDDIE ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens te respecteren. Voor zover CAPBUDDIEde verwerking van persoonsgegevens uitbesteedt aan een derde partij, zal CAPBUDDIE de noodzakelijke stappen ondernemen om te garanderen dat uw persoonsgegevens voldoende worden beschermd. Zulke stappen omvatten, indien en voor zover dat volgens de wet is vereist, het hanteren van een verwerkersovereenkomst met dergelijke ontvangers om te zorgen dat zij dezelfde of vergelijkbare technische en organisatorische maatregelen treffen als CAPBUDDIE, zodat uw persoonsgegevens voldoende worden beschermd.

Cookies die CAPBUDDIE gebruikt

CAPBUDDIE gebruikt functionele en analytische cookies op de website. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij uw bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van uw apparaat. Cookies met slechts een technische functionaliteit (functionele cookies) zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursopgaven onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en te kunnen optimaliseren.

Middels analytische cookies verzamelt CAPBUDDIE gegevens voor onderzoek teneinde een beter inzicht te krijgen in het gebruik van de website door de bezoekers daarvan. In dat kader maakt CAPBUDDIE gebruik van Google Analytics om te helpen analyseren op welke wijze de website wordt gebruikt door logboekgegevens en bezoekersgedrag op de website in anonieme vorm te verzamelen. Echter, het IP-adres van de bezoekers wordt gemaskeerd, er is een verwerkingsovereenkomst aangegaan met Google en er wordt geen data doorgestuurd voor aanvullende Google-diensten.

U kunt het gebruik van cookies voorkomen of beperken door de juiste instellingen in de internetbrowser te selecteren. Indien u het gebruik van cookies beperkt, is het echter mogelijk dat de functionaliteiten van de website niet optimaal kunnen worden benut.

Uw rechten

U heeft het recht om CAPBUDDIE te verzoeken om inzage, verwijdering en rectificatie van uw persoonsgegevens alsook om beperking van de u betreffende verwerking. Voorts heeft u het recht om tegen de verwerking bezwaar te maken en heeft u recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij CAPBUDDIE een verzoek kunt indienen om uw persoonsgegevens die CAPBUDDIE verwerkt, in een computerbestand naar u of een door u genoemde organisatie te sturen.

Voor zover de verwerking van persoonsgegevens gebaseerd is op de van u verkregen toestemming, heeft u te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan.

U heeft het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of in geval u in een ander land dan Nederland woonachtig bent, de toezichthoudende autoriteit aldaar.

Bewaren van persoonsgegevens

Persoonsgegevens worden door CAPBUDDIE slechts bewaard voor zolang dat gelet op de doeleinden waarvoor zij zijn verkregen, noodzakelijk is. CAPBUDDIE legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies en tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen persoonsgegevens met zich meebrengen. De maatregelen zijn er mede op gericht onnodige verwerking van persoonsgegevens te voorkomen.

Contact

Voor vragen over deze privacy policy of vragen of klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens door CAPBUDDIE, kunt u ten allen tijden contact opnemen met CAPBUDDIE. CAPBUDDIE helpt u graag indien u vragen of klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens door CAPBUDDIE of indien u uw persoonsgegevens wilt wijzigen of verwijderen. De contactgegevens van CAPBUDDIE zijn op de website te vinden.

If you would like to: access, correct, amend or delete any personal information we have about you, register a complaint, or simply want more information contact our Privacy Compliance Officer at CAPBUDDIE [Adigestroom 264, Zoetermeer, 2721 AR, Netherlands] or by mail at contact@capbuddie.com